Opleiding trainer

In Nederland zijn geen algemene opleidingen die u klaarstomen voor het werken als trainer voor hulphonden. Alle (grote) hulphondenscholen leiden hun eigen mensen op. Ergens ook logisch, elke hulphondenschool heeft zijn eigen specialisatie(s) en afzetgebied. Ook wij hebben zo een opleiding en deze zal (hoogstwaarschijnlijk) starten medio 2024. In die opleiding wordt u opgeleid tot zelfstandig instructeur/docent traumahonden.

Gegeven door enthousiaste docenten met échte, jarenlange ervaringen in het veld van zowel de professionele hulpverlening, het onderwijs én de wereld van de kynologische gedragskunde. Mensen die zelf ook nog steeds “met de poten in de klei staat” en cliënten begeleiden! De training bestaat uit theorie én praktijk, is opgezet en wordt gegeven met een goede balans tussen beiden én is van een hoog, maar haalbaar, niveau (MBO/HBO). Uiteindelijk kun je als zelfstandig trainer aan de slag  gecertificeerd door de Stichting Traumadogs.eu

Inhoud training:

Je leert, en weet, na deze gedegen opleiding hoe om te gaan met de kwetsbare doelgroep, je kunt de diverse les- en leerniveaus toepassen én je hebt geleerd om rekening te houden met eventuele beperkingen van cliënten en hun hond. Ook leer je uitgebreid over de wereld van de hond, hondengedrag, hondentaal, eerstehulp aan mens en hond en het maken van een trainingsprogramma, -analyses en -verslagen. Twee stageblokken maken ook onderdeel uit van de opleiding.

Tijdens en na de opleiding word je ondersteund door ons backoffice én door de Stichting Traumadogs.eu. Je kan terugvallen op ervaringen van collega-docenten en weet dat je ook op het gebied van zelfstandig ondernemerschap wordt ondersteund. Na de opleiding en het behalen van het examen kun je onderdeel worden van een landelijke organisatie die jou certificeert, ertoe doet, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en op termijn ook op Europees niveau actief gaat zijn (NEN-norm).

Wil je meer informatie, neem dan even contact op!