Opleiding trainer

In Nederland zijn geen algemene opleidingen die u klaarstomen voor het werken als trainer voor hulphonden. Alle (grote) hulphondenscholen leiden hun eigen mensen op. Ergens ook logisch, elke hulphondenschool heeft zijn eigen specialisatie(s) en afzetgebied. Ook wij hebben zo een opleiding en deze zal (hoogstwaarschijnlijk) starten eind 2021. In die opleiding wordt u opgeleid tot zelfstandig trainer/docent traumahonden.

Gegeven door een enthousiaste docent met échte, jarenlange ervaringen in het veld van zowel de professionele hulpverlening, het onderwijs én de wereld van de kynologische gedragskunde. Iemand die zelf ook nog steeds “met de poten in de klei staat”! De training bestaat uit theorie én praktijk, is opgezet en wordt gegeven met een goede balans tussen beiden én is van een hoog niveau (MBO/HBO). Uiteindelijk kun je als zelfstandig trainer aan de slag onder de vlag van Traumahond.

Inhoud training:

Je leert en weet na deze opleiding hoe om te gaan met de kwetsbare doelgroep, de diverse les- en leerniveaus en je hebt geleerd om rekening te houden met eventuele beperkingen van cliënten en hun hond. Ook leer je uitgebreid over de wereld van de hond, hondengedrag, hondentaal, eerstehulp aan mens en hond en het maken van analyses en verslagen. Een aantal stages maken ook onderdeel uit van de opleiding.

Tijdens en na de opleiding word je ondersteund door ons backoffice. Je kan terugvallen op ervaringen van collega-docenten en weet dat je ook op het gebied van zelfstandig ondernemerschap wordt ondersteund. Na de opleiding maak je deel uit van de landelijke organisatie Traumahond die ertoe doet en die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan!

Wil je meer informatie, neem dan even contact op!