Over…

Welkom op de site van Traumahond. Zoals de naam al doet vermoeden komen hier twee werelden samen; honden en trauma’s. Enerzijds omdat we ze willen voorkomen of oplossen middels coaching, anderzijds omdat we de kracht van honden kennen en die willen inzetten in het leven van mensen.

Honden zijn wonderlijke dieren en verdienen ons respect. Al meer dan 20.000 jaar geleden hebben ze zich met ons ingelaten en zijn sindsdien steeds meer naar ons toe gegroeid, hoe we ook met ze omgingen, wat we ook deden. Inmiddels manifesteren ze zich in allerlei rassen, mixen, groottes en designervormen. Eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikte hond te vinden. Inmiddels weten we ook veel meer over hun gedachtengang, is de “dominantietheorie” uit de vorige eeuw al jaren achterhaald en zien we ook op TV allerlei programma’s over dit edele dier. Gelukkig steeds vaker vanuit het oogpunt van de hond en niet vanuit de mens!

Bij Traumahond kijken we altijd vanuit het oogpunt van de hond. Doen wij het dan wel goed? Snappen wij wat ze ons duidelijk proberen te maken? “Lezen” we hun lichaamstaal (die ze écht hebben!) en durven we ons eigen handelen ter discussie te stellen? Willen we zelfs leren van onze honden? Hun kijk op de wereld, op andere mensen, honden, situaties? Als we die stap durven zetten dan gaan we samen een avontuur aan. Gaan we nóg meer plezier aan elkaar beleven en wordt de band tussen mens en hond onlosmakelijk. Ik garandeer het je!

Zelf zou ik niet meer zonder mijn hond(en) willen zijn!

Meer over de oprichter