(Puppy)Coaching

Het lijkt zo simpel, je schaft een hond (puppy) aan en de rest gaat vanzelf. Misschien schrijf je jezelf in voor een (dure) cursus maar eenmaal daar merk je dat het wel héél druk is. Dat er ook geen ruimte is voor individuele vragen laat staan een stuk persoonlijke begeleiding, of het uitspreken van eventuele zorgen.

Coaching is zoveel meer dan een cursus terwijl de prijs vaak gelijk of zelfs goedkoper is. In de coachingslessen nemen we je mee in de wondere wereld van de hond. We komen bij je thuis voor een kennismakingsgesprek, bespreken de situaties die je wilt verbeteren en stellen daarna de coachingsdoelen vast. Daarbij staan we uitgebreid stil bij alle aandachtsgebieden. We kijken samen naar de hond, zijn karakter, dingen die opvallen, bespreken valkuilen en geven tips & trics. Vervolgens gaan we samen de straat op, de natuur in of beiden. Dit doen we oa. in de losloopgebieden. Dat kan wellicht ook bij jou in de buurt!

Tijdens alle lessen begeleiden we baas en hond, bespreken we de informatie uit bijvoorbeeld het puppyboek en is er volop ruimte voor eigen vragen en inbreng. Ook is het belangrijk dat we leren kijken naar de taal van de hond, of zoals we vaak zeggen: “Ze kunnen niet praten maar ze zeggen zoveel!”. En dát is wat ons ook drijft: communiceren en vooral ook plezier maken met de hond(en)!