Trauma Coaching

Natuurlijk kunt u na een puppychoachingstraject ook bij ons terecht voor een voortzetting van de leerlijn. U en uw hond zijn namelijk nooit uitgeleerd! En zoals u al kon lezen werken we bij Traumahond bewust met individuele trajecten. Dit omdat we ons maar al te goed realiseren dat ook in een hondenleven van alles gebeuren kan!

Vaak nemen mensen pas contact op nadat er iets is voorgevallen. De hond maakt iets traumatisch mee zoals bijvoorbeeld een ernstig bijtincident, een forse ziekte, het overlijden van een baas, is per ongeluk weglopen en kon de weg niet meer terug vinden? Dan is het zaak om samen met één van onze professionals in gesprek te gaan. Wellicht dat een andere blik een nieuwe kijk op de (on)mogelijkheden geeft? Vaak realiseren we ons pas welk een bewogen leven een hond heeft geleid als deze komt te overlijden. We missen dan niet alleen zijn aanwezigheid maar realiseren ons ook de positie van zijn leven met een scherpte die we graag al aan het begin ervaren hadden.

Gelukkig wordt de hond tegenwoordig meer en meer op waarde geschat. Hij wordt ook steeds vaker opgeleid, beloond met de juiste knuffels en krijgt hoogwaardig voer. Hij heeft een eigen zorgverzekering, een fijne bench/mand om in te slapen, wordt elke dag meerdere keren uitgelaten en er zijn zelfs honden die overal mee naartoe mogen om hun baas bij te staan (zie traumahonden). Dat is nou niet bepaald een “hondenleven”. Toch?